Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Από το 1991

στο σήμερα, στο αύριο, μαζί σας.

Η ιστορία μας

Η Αμβροσία ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας παραγωγής αλλαντικών ΕΔΕΣΜΑ, στον χώρο παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών.
Το 1994 η Αμβροσία απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην ΒΙ. ΠΕ.Θ. Το 1998 ολοκληρώθηκε η πρώτη επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας, ενώ το 2008 ολοκληρώθηκε η τωρινή τους μορφή. Οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα παραγωγής ανανεώνονται διαρκώς με στόχο την μεγαλύτερη ευελιξία, τον αυτοματισμό, την αύξηση της παραγωγικότητας και σαφώς την άριστη ποιότητα των προϊόντων.
Σήμερα η Αμβροσία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των έτοιμων σαλατών και φαγητών. Πάντοτε οικολογικά ευαισθητοποιημένη και υπέρμαχος της παράδοσης, δεν έπαψε να εξελίσσει τις διαδικασίες παραγωγής και τα προϊόντα της, αξιοποιώντας τη γνώση που προκύπτει από την εμπειρία αλλά και τις νέες ιδέες που επεξεργάζονται και υλοποιούν τα στελέχη της. Το βασικό μέλημα της εταιρίας είναι να προσφέρει στον καταναλωτή μια ποικιλία από νόστιμα και ασφαλή προϊόντα που θα συμπληρώνουν το καθημερινό ή το εορταστικό τραπέζι, σαν να φτιάχτηκαν μόλις από μία παραδοσιακή νοικοκυρά. Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία υποκατάστασης της νοικοκυράς και του σπιτικού φαγητού, η εταιρία από τα πρώτα βήματά της προσανατολίστηκε στις παραδοσιακές, γεμάτες νοστιμιά και αυθεντικότητα, συνταγές και επέλεξε τους πατροπαράδοτους τρόπους παρασκευής τους.
Ο πλούτος προϊόντων που προσφέρει η Αμβροσία αποτελεί καταστάλαγμα πείρας γύρω από τις γευστικές επιλογές των καταναλωτών που προτιμούν και αναγνωρίζουν το ποιοτικό προϊόν.

Ποιότητα

Η κεντρική φιλοσοφία της εταιρίας μας είναι ότι η ποιότητα εξαρτάται κυρίως από την επιλογή των Α’ υλών.

Για αυτό το λόγο επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τις προμήθειές μας και εξετάζουμε τα προϊόντα τόσο από άποψη γευστική όσο και από άποψη υγιεινής. Έλεγχοι γίνονται σε κάθε παραλαβή, εξετάζονται η εμφάνιση, η γεύση και δειγματοληπτικά η μικροβιολογική και η χημική κατάσταση των Α’ υλών.

Οι τρόποι ελέγχου, η διαχείριση των Α’ υλών, των τελικών προϊόντων καθώς και οι διαδικασίες παραγωγής περιγράφονται και πιστοποιούνται με το σύστημα ISO 22000 (πιστοποιητικό ποιότητας λειτουργίας), και HACCP (εγχειρίδιο υγιεινής λειτουργίας). Η εταιρία έχει πιστοποιηθεί επίσης με IFS (International Food Standard) ώστε να βεβαιώνεται ότι τηρεί τις προδιαγραφές που απαιτούν οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης για τις εξαγωγές και με BRC που απαιτείται από τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εφαρμόζοντας το σύστημα της ιχνηλασιμότητας η Αμβροσία έχει τη δυνατότητα να ελέγχει απόλυτα την ποιότητα των προϊόντων της σε όλες τις φάσεις παραγωγής τους.

Άνθρωποι

Η επιτυχία και καταξίωση της Αμβροσίας οφείλεται και εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από το ανθρώπινο δυναμικό της! Βασική μέριμνα της εταιρίας αποτελεί η διατήρηση και εξέλιξη ενός ασφαλούς, σύγχρονου, αξιοκρατικού και σταθερού εργασιακού περιβάλλοντος.

Έμπειροι, αλλά και νεαροί επιστήμονες εργάζονται με ενθουσιασμό για να σχεδιάσουν νέο εξοπλισμό, πιο αποτελεσματικούς τρόπους παραγωγής, έξυπνες λύσεις για την ασφάλεια των προϊόντων, καθώς και νέες σειρές προϊόντων που ελέγχουν και τελειοποιούν με πολλές δοκιμές, μέχρι να δοθούν στην κατανάλωση.

Σεβασμός για
το περιβάλλον

Όλες οι παραγωγικές διαδικασίες της Αμβροσίας εναρμονίζονται πλήρως με τις αρχές του απόλυτου σεβασμού προς το περιβάλλον.
Η περιβαλλοντική πολιτική της εταιρίας αναλύεται στις εξής συνιστώσες:

  • Διατήρηση σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού για την εξυγίανση των λυμάτων (πριν αυτά διοχετευθούν στον κεντρικό βιολογικό της Βιομηχανικής Περιοχής).
  • Χρήση φυσικού αερίου για μειωμένους ρύπους καυσαερίων και σύγχρονους αερολέβητες για ορθή καύση χωρίς απώλειες.
  • Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 100KW στη στέγη του εργοστασίου για την παραγωγή οικολογικού ηλεκτρικού ρεύματος που διοχετεύεται στη ΔΕΗ.
  • Χρήση φωτοσωλήνων για ηλιακό φωτισμό σε χώρους παραγωγής, αντί του συμβατικού τεχνητού φωτισμού, για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Χρήση πυκνωτών στα μηχανήματα για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατοχή του σήματος της “Πράσινης Βούλας” ως ενδεικτικού της ανακύκλωσης των υλικών παραγωγής.

Say Hello